DomiNet

Princip spočívá v tom, že jsme schopni pomocí systému DomiNet integrovat správu veškerých provozních i bezpečnostních systémů v zadaných lokalitách, nebo objektech a z těchto bodů vytvořit možná i velmi rozsáhlé sítě a všechny stavy přenést graficky i formou živého obrazu v reálném čase dostatečně bezpečnou formou až k uživateli přístupových práv (manažer, operátor). Tyto osoby mohou monitorovat jim přidělený okruh problémů a to přímo ze svého vlastního počítače.

Monitorování je velmi flexibilní, protože pro komunikaci je využita síť Internet. Nezáleží zde na fyzické vzdálenosti jednotlivých objektů od dohledového pracoviště a dohled je možný prostřednictvím libovolného internetového prohlížeče (Internet Explorer, Netscape, … ) nebo v omezené míře prostřednistvím mobilního telefonu (protokolem WAP) — připojením se k WWW serveru dohledového počítače.

Nasazení tohoto produktu se tímto stává mimořádně efektivním a je i ekonomicky výhodné. Je možné pořizovat „Bezpečnostní i provozní audit budovy “, což logicky vede k obrovské minimalizaci manažerských rizik a obecně dochází ke zvýšení bezpečnosti objektu.

Základní sortiment vstupů zahrnuje:

Mezi vlastnosti dohledového software dále patří:

  • přehledné textové zobrazení hlídaných služeb formou jednoduchých tabulek
  • grafické zobrazení globální mapy s přehledem hlídaných objektů

K přidání nového objektu k centrálnímu dohledu je třeba osadit místní bezpečnostní server, definovat jeho síťovou identifikaci, včetně podmínek bezpečného síťového přístupu a zahájit komunikaci s centrálním serverem.

Monitorování sítě objektů může být redundantní nebo paralelní, lze provozovat několik dohledových pracovišť s různými oprávněními ke sledování jednotlivých stavů. Tato vlastnost je velmi důležitá např. při zákaznickém požadavku přidělení přístupů k jednotlivým výstupům z videosystému apod.

Pro zajištění utajení a důvěryhodnosti přenášených informací jsou použity šifrovací technologie AES (Rijndael), Triple DES, SSL.